Kremna juha iz pečene cvetače

Težavnost:
Čas priprave: 35 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Priprava:

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. V ognjevarno posodo na majhne koščke narežemo cvetačo, dodamo strte stroke česna, lovorova lista, solimo, popramo in

poškropimo z oljem.

3. Posodo postavimo v pečico in zelenjavo pečemo do mehkega (od 20 do 30 minut, odvisno od velikosti koščkov cvetače). Če

želimo postopek pohitriti, lahko prilijemo malce jušne osnove. Kakšen cvetačin cvet bo ob robovih porjavel, a nič hudega, saj bo juha

tako še bolj okusna.

4. Ko je zelenjava spečena, jo prelijemo z vročo jušno osnovo in smetano ter spasiramo s paličnim mešalnikom.


Recept lahko uporabimo tudi za zdrugo zelenjavo, npr. paradižniki, brokoli, čebula


Za ogled video recepta kliknite KREMNA JUHA IZ PEČENE CVETAČE.

Sestavine za 4 osebe

  • 1 cvetača+
  • 4 stroki česna+
  • olje+
  • 500 ml jušne osnove+
  • 1 do 2 dl sladke smetane+
  • sol in poper po okusu+
  • 2 lovorova lista+
 

Sorodni recepti

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".

Več informacij.
X