Ana Roš & Tuš

Ste si mislili, da boste danes uživali v vrhunski kulinariki?

Ljubitelji kulinarike, ki radi uživate v dobri slovenski hrani, boste zdaj lahko uživali v kuhanju z novimi izdelki iz linije Ana Roš & Tuš, pripravljenimi po recepturi kuharske mojstrice Ane Roš. V Tušu smo povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki za naše kupce pripravljajo inovativne kulinarične mojstrovine po recepturi svetovne chefinje Ane Roš. Izdelki Ana Roš & Tuš na prodajne police prinašajo vrhunske kulinariko slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, namenjeno vsakodnevnim nakupom.

Če za osnovo vzamemo kakovostne sestavine, ki jih ponuja naše okolje, jih začinimo s ščepcem kreativnosti, radovednosti in veselja do ustvarjanja, je vse mogoče. Ana Roš to dokazuje na najvišjem gastronomskem nivoju.

Skutni njoki s pehtranom

Skutni njoki so vrhunski izdelek iz povsem lokalnih slovenskih sestavin. Po sestavi preprosti, po okusu pa unikatni, se njoki odlično skladajo z različnimi domačimi omakami in domišljiji puščajo prosto pot pri ustvarjanju novih jedi.

Njoki so pripravljeni iz albuminske skute Mlekarne Planika, sirotke in pšenične bele moke, njihovi edinstvenosti pa je Ana Roš dodala dve ključni sestavini, ki krepita strukturo in okus: pehtran in mak.

Pri kuhanju upoštevate nekaj bistvenih korakov. Da bodo skutni njoki pri kuhanju obdržali čvrsto strukturo, najprej zavrite vodo, šele nato njoke vzemite iz zamrzovalnika in stresite v krop. Ko njoki priplavajo na površje, jih kuhajte še 2 minuti in 30 sekund, nato pa jih poberite iz vode. Skuta bo le tako pravilno zakrknila, njoki pa bodo obdržali čvrstost, ki bo estetsko zaokrožila videz končne jedi. Njoki bodo najbolj okusni samo z maslom ali s paradižnikovo salso in oljčnim oljem.

Bučni njoki

Da na krožniku ustvarite pravo simfonijo okusov, ni potrebno veliko. Bučni njoki po recepturi Ane Roš vas bodo zapeljali z rahlo teksturo in dodatkom staranega sira Tolminc, pripravljeni pa bodo v le nekaj minutah.

 

Tatarski biftek

Postrezite si z uravnoteženo začinjenim in krepkim obrokom s Tatarskim biftkom Ana Roš & Tuš iz slovenske govedine z dodanim tartufnim oljem in sončničnimi semeni. Izbirajte med blago in pikantno začinjenim. Za popoln okus ga namažite na rezino Pirineka kruha z drožmi.*

*Zaradi posebnega postopka priprave ga od torka do sobote najdete v Tuš supermarketih, ob petkih in sobotah pa v vseh trgovinah Tuš. Na hitrinakup.com ga lahko naročite vse dni v tednu.

Pirin kruh z drožmi

Na Tuševe police smo že dodali nov produkt iz linije, in sicer Pirin kruh z drožmi po recepturi mojstrice Ane Roš in iz slovenske moke Mlina Rangus. Njegova posebnost je, da je vsak hlebček ročno oblikovan in iz pire, ki je mleta na tradicionalen način "na kamen". Pekovski izdelki, pripravljeni z drožmi, so mnogo bolj hranljivi, lažje prebavljivi in okusnejši. Za kruh z drožmi je značilna hrustljava skorjica in ravno prav luknjičasta sredica.

Kruh poiščite v Tuševi pekarni svoje najljubše poslovalnice, kjer vam ga bodo naši prijazni prodajalci in prodajalke skrbno postregli. 

Ana Roš svetuje: Za največji užitek in hrustljavo skorjico že pečeni kruh doma dodatno osvežite in pred postrežbo pogrejte. Za 10-15 minut ga potisnite v pečico, segreto na 160 °C, brez ventilatorja.

Okus kruha bosta lepo zaokrožila dobro slovensko maslo in marmelada, seveda pa je izbira namazov in prilog praktično neomejena.

Kupcem dodatno ponujamo tudi kruh v zamrznjeni obliki za dopeko doma.

 

Kobariški štruklji

Z okusno ročno izdelano sladico iz lokalnih sestavin boste z lahkoto pričarali čudovit poobedek. Kobariški štruklji bodo na prazničnem krožniku prava paša za oči in bodo zagotovo očarali tudi najbolj zahtevne ljubitelje kulinaričnih specialitet.

Sladoled in sorbeta

Razvajajte svoje brbončice s čudovitimi okusi sladoleda in sorbetov po recepturi Ane Roš. Sladoled kislo mleko in kostanjev med vas bo prepričal s kombinacijo vrhunskega slovenskega kislega mleka in medu. Sorbet jabolčni štrudelj bogatijo slovenska jabolka, sorbet kivi in bergamotka pa se ponaša z osvežilnim okusom. Oba sorbeta sta primerna tudi za vegane.

Sladka namaza Dulce de Leche in Toffee

Predstavljamo vam Dulce de Leche, sladek namaz iz reducirane sirotke in posoškega planinskega mleka, in Toffee, sladek mlečni namaz iz sirotke, posoškega planinaskega mleka, lešnikov in aromatičnih začimb. Izvrstna sta na rezini Pirinega kruha z drožmi. Odlično se podata tudi sladoledu, palačinkam, kavi, toplim mlečnim napitkom in sirom.

Sadna namaza Slovenska jabolka in Slovenske hruške

Sočna sadna namaza odličnega okusa, katerega skrivnost je dolg postopek priprave z izbranimi začimbami. Namaza poskusite z maslom na rezini Pirinega kruha z drožmi, odlično pa se podata tudi sirom, divjačini, svinjini in palačinkam.

Aktualne video vsebine