Ana Roš & Tuš

Ste si mislili, da boste danes uživali v vrhunski kulinariki?

Ljubitelji kulinarike, ki radi uživate v dobri slovenski hrani, boste zdaj lahko uživali v kuhanju z novimi izdelki iz linije Ana Roš & Tuš, pripravljenimi po recepturi kuharske mojstrice Ane Roš. V Tušu smo povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki za naše kupce pripravljajo inovativne kulinarične mojstrovine po recepturi svetovne chefinje Ane Roš. Izdelki Ana Roš & Tuš na prodajne police prinašajo vrhunske kulinariko slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, namenjeno vsakodnevnim nakupom.

Če za osnovo vzamemo kakovostne sestavine, ki jih ponuja naše okolje, jih začinimo s ščepcem kreativnosti, radovednosti in veselja do ustvarjanja, je vse mogoče. Ana Roš to dokazuje na najvišjem gastronomskem nivoju.

Skutni njoki s pehtranom

Skutni njoki so vrhunski izdelek iz povsem lokalnih slovenskih sestavin. Po sestavi preprosti, po okusu pa unikatni, se njoki odlično skladajo z različnimi domačimi omakami in domišljiji puščajo prosto pot pri ustvarjanju novih jedi.

Njoki so pripravljeni iz albuminske skute Mlekarne Planika, sirotke in pšenične bele moke, njihovi edinstvenosti pa je Ana Roš dodala dve ključni sestavini, ki krepita strukturo in okus: pehtran in mak.

Pri kuhanju upoštevate nekaj bistvenih korakov. Da bodo skutni njoki pri kuhanju obdržali čvrsto strukturo, najprej zavrite vodo, šele nato njoke vzemite iz zamrzovalnika in stresite v krop. Ko njoki priplavajo na površje, jih kuhajte še 2 minuti in 30 sekund, nato pa jih poberite iz vode. Skuta bo le tako pravilno zakrknila, njoki pa bodo obdržali čvrstost, ki bo estetsko zaokrožila videz končne jedi. Njoki bodo najbolj okusni samo z maslom ali s paradižnikovo salso in oljčnim oljem.

Bučni njoki

Da na krožniku ustvarite pravo simfonijo okusov, ni potrebno veliko. Bučni njoki po recepturi Ane Roš vas bodo zapeljali z rahlo teksturo in dodatkom staranega sira Tolminc, pripravljeni pa bodo v le nekaj minutah.

 

Korenčkovi njoki

Njoki iz slovenskega korenja in sira so narejeni iz lokalnih sestavin, pripravljeni bodo izredno hitro, v ustih pa se vam bodo preprosto stopili. Še posebej se jih boste razveselili po napornem delavniku ali ob nepričakovanih obiskih. Kot glavno jed ali prilogo jih pripravite v božanski omaki iz smetane in staranega sira. Ste pripravljeni, da poskusite prava kulinarična nebesa?

 

 

Tatarski biftek

Postrezite si z uravnoteženo začinjenim in krepkim obrokom s Tatarskim biftkom Ana Roš & Tuš iz slovenske govedine z dodanim tartufnim oljem in sončničnimi semeni. Izbirajte med blago in pikantno začinjenim. Za popoln okus ga namažite na rezino Pirineka kruha z drožmi.*

*Zaradi posebnega postopka priprave ga od torka do sobote najdete v Tuš supermarketih, ob petkih in sobotah pa v vseh trgovinah Tuš. Na hitrinakup.com ga lahko naročite vse dni v tednu.

Pirin kruh z drožmi

Na Tuševe police smo že dodali nov produkt iz linije, in sicer Pirin kruh z drožmi po recepturi mojstrice Ane Roš in iz slovenske moke Mlina Rangus. Njegova posebnost je, da je vsak hlebček ročno oblikovan in iz pire, ki je mleta na tradicionalen način "na kamen". Pekovski izdelki, pripravljeni z drožmi, so mnogo bolj hranljivi, lažje prebavljivi in okusnejši. Za kruh z drožmi je značilna hrustljava skorjica in ravno prav luknjičasta sredica.

Kruh poiščite v Tuševi pekarni svoje najljubše poslovalnice, kjer vam ga bodo naši prijazni prodajalci in prodajalke skrbno postregli. 

Ana Roš svetuje: Za največji užitek in hrustljavo skorjico že pečeni kruh doma dodatno osvežite in pred postrežbo pogrejte. Za 10-15 minut ga potisnite v pečico, segreto na 160 °C, brez ventilatorja.

Okus kruha bosta lepo zaokrožila dobro slovensko maslo in marmelada, seveda pa je izbira namazov in prilog praktično neomejena.

Kupcem dodatno ponujamo tudi kruh v zamrznjeni obliki za dopeko doma.

 

Kobariški štruklji

Z okusno ročno izdelano sladico iz lokalnih sestavin boste z lahkoto pričarali čudovit poobedek. Kobariški štruklji bodo na prazničnem krožniku prava paša za oči in bodo zagotovo očarali tudi najbolj zahtevne ljubitelje kulinaričnih specialitet.

Sladoled in sorbeta

Razvajajte svoje brbončice s čudovitimi okusi sladoleda in sorbetov po recepturi Ane Roš. Sladoled kislo mleko in kostanjev med vas bo prepričal s kombinacijo vrhunskega slovenskega kislega mleka in medu. Sorbet jabolčni štrudelj bogatijo slovenska jabolka, sorbet kivi in bergamotka pa se ponaša z osvežilnim okusom. Oba sorbeta sta primerna tudi za vegane.

Sladka namaza Dulce de Leche in Toffee

Predstavljamo vam Dulce de Leche, sladek namaz iz reducirane sirotke in posoškega planinskega mleka, in Toffee, sladek mlečni namaz iz sirotke, posoškega planinaskega mleka, lešnikov in aromatičnih začimb. Izvrstna sta na rezini Pirinega kruha z drožmi. Odlično se podata tudi sladoledu, palačinkam, kavi, toplim mlečnim napitkom in sirom.

Sadna namaza Slovenska jabolka in Slovenske hruške

Sočna sadna namaza odličnega okusa, katerega skrivnost je dolg postopek priprave z izbranimi začimbami. Namaza poskusite z maslom na rezini Pirinega kruha z drožmi, odlično pa se podata tudi sirom, divjačini, svinjini in palačinkam.

Sadni namaz Slovenske borovnice

Poskusite sadni namaz iz slovenskih borovnic, ki ga v nove višine prigrizkov povzdiguje aroma kandiranih limon. Namažite ga na pirin kruh, hrustljave kruhke, palačinke, domače piškote in drugo pecivo. Odlično se poda tudi mlečnemu rižu in jogurtu.

Karamelizirani orehi

Karamelizirani orehi iz linije Ana roš & Tuš se odlično podajo raznim sladicam. Dodajte jih sladoledu, sorbetu, palačinka s sladkimi namazi ... Možnosti je veliko. Uživajte v vrhunskih izdelkih iz lokalnih sestavin.

Hrustljavi pirini kruhki

Hrustljavi pirini kruhki v priročni embalaži naj popestrijo vsak prigrizek. Polni kulinaričnega navdiha jim dodajte izbrane dodatke in uživajte v hramoniji okusov.

Hrustljavi kruhki z Zemljanko

Tolminska zemljanka je v srcih gurmanov zapisana kot tista zvezda sirne kleti v Hiši Franko, ki štiri mesece potrpežljivo zori v jamah Emilije - Romanje, preden zasije na kobariških krožnikih. Hrustljave kruhke Zemljanka opelmeniti z izjemno aromo in polnostjo okusa.

Hrenovke z maslom, skuto in korenjem

Zvezde ameriške ulične hrane si utirajo pot na jedilne liste vrhunskih restavracij po celem svetu. Kuhane ali popečene, za zajtrk ali za večerjo, v kombinaciji s pravimi nadevi ... Z njimi preprosto ne morete zgrešiti. Hrenovke iz linije Ana Roš & Tuš, slovenskega proizvajalca Kodila, vsebujejo slovensko maslo, skuto in korenček, kar da hrenovki svež in lahek okus. Okusi hrenovk so skladni, ne pikantni, zato jih bodo z veseljem uživali tudi vaši najmlajši.

Pašteti Garam Masala in Bacon Jam

Obkrožite svet prek prvovrstnih okusov, ujetih v novi pašteti Garam masala in Bacon Jam , slovenskega proizvajalca Kodila.

Pašteta Garam masala je pripravljena iz kakovostne slovenske svinjine z dotikom posebnih začimb. Gre za pašteto, v kateri se srečata dva svetova - Prekmurje in Indija. Predlog za serviranje: odlična bo namazana na popečenem kruhu ali toastu, odlično se ujame tudi s toplim kislim zeljem, domačo marmelado in kislimi kumaricami.

Pašteta Bacon Jam iz kakovostne slovenske svinjine s slanino v obliki džema vsebuje tudi karamelizirano čebulo, začimbe in domačo slivovo marmelado Eko socialne kmetije Korenika. Predlog za serviranje: odličn bo namazana na popečenem toastu, polnozrnatem kruhu, s polento ali na hrustljavih kruhkih Ane Roš.

Potica Kraljica

Okronajte velikonočno mizo z ročno izdelano Potico Kraljico. Premamila vas bo z neverjetno močnim nadevom, v katerem kraljujeta okusa sliv in hrušk. Skupaj s koščki praženih lešnikov in orehov se ponaša s popolno teksturo, ki po zaslugi sveže arome limone in prazničnega značaja dodanih klinčkov postane prava nakupna odločitev. 

Potici se odlično poda kozarec desetletje starega portovca, češnjev liker ali rumeni muškat.

Ajdova granola in granola z bučnimi semeni

Za hitro pripravljen in uravnotežen obrok bosta poskrbeli vlaknin polni granoli. Odlični bosta v kombinaciji z jogurtom, mlekom ali kefirjem.

Široki rezanci s koromačem, z brinovimi jagodami ali lovorjem

Široki rezanci iz linije Ana Roš & Tuš vas bodo navdušili s svojstvenimi okusi, ki za vrhunski obrok potrebujejo le nekaj kapljic dobrega oljčnega olja ali preprosto omako iz stopljenega masla.

Burger s prekajeno slanino in zaseko

Naj letos na vrtu zacvrči vrhunski burger, ki ne potrebuje veliko, da navduši še tako zahtevnega mojstra žara. Obložite ga s kosi sveže zelenjave in voila!

Natrgana svinjina

Natrgana svinjina bo na vašem krožniku zadišala topla, z aromatično skorjico in neverjetno mehko notranjostjo. Z njo okronajte solato, jo postrezite s popečenim krompirčkom ali pa v vrhunskem burgerju.

Štručka z drožmi

Burgerju se bo odlično podala štručka z drožmi z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin. Na voljo sveže pečene iz naše pekarne, kot tudi za dopeko doma.

Burger bombetka

Edinstven burger z mamljivo aromo zaseke in slanine na pikniku poskusite v puhasti nežni bombetki z zlato skorjico. Bombetka s slovenskim maslom in mlekom iz naše pekarne vas bo preprosto navušila.

Edinstven burger z mamljivo aromo zaseke in slanine na pikniku poskusite v puhasti nežni bombetki z zlato skorjico. Bombetka s slovenskim maslom in mlekom iz naše pekarne vas bo preprosto navušila.