Piškotki

Spletne strani družbe Engrotuš d. o. o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje (v nadaljevanju Engrotuš), uporabljajo piškotke za namen zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska.

Upravljanje s piškotki?

Na spletnih straneh Engrotuš uporablja lastne piškotke, nekateri piškoti pa se uporabljajo na zahtevo tretjih spletnih strani. V tem primeru govorimo o t. i. zunanjih piškotkih. S privolitvijo se uporabnik strinja tako z uporabo lastnih piškotkov kot tudi t. i. zunanjih piškotkov.

Nastavitve piškotkov za Google Analytics lahko omogočite ali onemogočite tukaj. Več informaciji o Google Analytics je dostopno na Politiki o varstvu osebnih podatkov.

Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletne strani in za njihovo delovanje oziroma uporabo privolitev s strani uporabnika v skladu z določili zakonodaje ni potrebna. Za vse ostale piškotke, ki niso nujni za delovanje spletne strani, je potrebna privolitev s strani uporabnika. Za najbolj optimalno uporabo spletne strani je najbolj priporočljivo, da uporabnik poda privolitev za uporabo piškotkov. Uporabnik lahko svoje privolitve za uporabo posameznih piškotkov, ki niso nujni za delovanje spletne strani, ureja (oziroma spreminja odločitev v zvezi z uporabo piškotkov) s klikom na gumb ''Uredi piškotke'', ki se nahaja spodaj na strani.

Umik privolitve za uporabo določenih piškotkov oziroma spreminjanje odločitev v zvezi z uporabo piškotkov lahko povzroči spremenjeno delovanje spletne strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev spletne strani oziroma okrni ali ukine izvajanje določenih funkcij spletne strani.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran naloži na uporabnikov računalnik ob uporabi in obisku spletne strani s strani uporabnika. Engrotuš lahko do teh podatkov na uporabnikovi napravi dostopa ob ponovnem obisku uporabnika. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo tako učinkovitost zasnove svojih spletnih strani kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.


Vrste piškotkov, ki jih uporabljajo spletni strani Engrotuš z namenom zagotovitve popolne funkcionalnosti spletnih strani

Engrotuš pri svojih spletnih straneh uporablja različne piškotke, ki so glede na namen razdeljeni v skupine, ki so predstavljene spodaj.

Vrste piškotkov

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno, prav tako ne delujejo pravilno servisi oziroma funkcije, ki jih uporabnik želi uporabljati na spletni strani Engrotuš (npr. prijava, naročanje izdelkov Hitri užitki ...). Za namestitev teh piškotkov privolitev uporabnika ni potrebna, saj se ti piškotki namestijo tudi v primeru, ko uporabnik ne poda privolitve za uporabo piškotkov v skladu z določili Zakona o elektronskih komunikacijah Republike Slovenije (ZEKom-1). V nasprotnem primeru spletna stran ne bi delovala ali pa ne bi delovala pravilno.

2. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki spletni strani omogočajo, da si zapomni nekatere nastavitve in izbire uporabnika (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavljajo napredne, personalizirane funkcije, zbirajo demografske in interesne podatke. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje uporabnikovim akcijam preko spletne strani Engrotuš.

3. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni stran, z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Na ta način Engrotušu zagotovijo informacijo, na kakšen način uporabniki uporabljajo spletne strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi se lahko uporabniki identificirali, temveč se informacije zbirajo na anonimen način.

Google Analytics piškotki

Engrotuš d.o.o. (Tuš) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tus.si, ki jih Tuš uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje.

Onemogoči piškotke Google Analytics

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Namen teh piškotkov je, da se uporabniku prikažejo bolj ciljani oglasi, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika. Ti piškotki omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij ter omogočajo sledenje uporabnikom preko spletnih strani Engrotuša.

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli izklopite.

Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na povezavah:


Osnovni podatki o ravnanju Engrotuša z vašimi osebnim podatki so zapisani v Politiki o varovanju osebnih podatkov.