Solatni kozarec

Priprava

1. Najprej pripravimo polivko: v mali kozarec damo kislo smetano, agavin sirup, kis, gorčico, koper in česen, zapremo s pokrovčkom in močno stresemo, da nastane homogena polivka. Če se vam ta zdi pregosta, lahko dodate še malce vode.

2. V velika kozarca po plasteh zložimo sestavine od težjih do lažjih. Polivko damo vedno na dno, lahko pa tudi med plasti, a bo v tem primeru solata obstojna manj časa.

3. Kozarca dobro zapremo in odnesemo na pot. Pred obrokom ju obrnemo na glavo, da se polivka polije po vsej solati ali pretresemo na krožnike.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 250 ml kisle smetane (ali majoneze)
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 2 žlici kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • pol žlice posušenega kopra
  • 1 žlica česna v prahu
  • poper po okusu
  • pest zelene solate
  • 1 pločevinka čičerike
  • polovica rdečega zelja, naribanega
  • 5 vloženih kumaric, narezanih na kolobarje
  • 100 g spinačnih rezancev
  • 2 popečeni papriki, narezani
  • 1 do 2 piščančje prsi, narezane na kocke in popečene
  • mali kozarec za vlaganje
  • 2 velika kozarca za vlaganje
  • Priporočamo tudi