Granola iz ajdovih žgancev po navdihu Maruše Ferk

Priprava

1. Pečico prižgemo in nastavimo na 180 stopinj.

2. Na majhnem ognju raztopimo maslo in med.

3. Ajdove žgance, semena, oreške in suho sadje stresemo v posodo in prelijemo z maslom in medom. Sestavine potresemo po pekaču in jih enakomerno razporedimo.

4. Postavimo v pečico, kjer pečemo od 20 do 30 minut. Vmes večkrat premešamo.

5. Pečeni del ohladimo, da postane hrustljav, nato pa mu dodamo še priboljške po okusu. Mi smo izbrali suho jagodičevje, čokolado in kokosove kosmiče. Granolo hranimo v steklenih kozarcih in jo porabimo v roku enega tedna.

6. Postrežemo z jogurtom in zimskim sadjem.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 7 oseb

  • 200 g nadrobljenih ajdovih žgancev
  • 50 g semen
  • 100 g oreškov
  • 50 g suhega sadja
  • 3 žlice tekočega medu
  • 50 g masla
  • suho jagodičevje, čokolada, grobi kokosovi kosmiči
  • jogurt
  • granatno jabolko
  • rdeča grenivka
  • Priporočamo tudi