Čokoladne princeske z jagodami

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. Mleko, vodo, sladkor in maslo zavremo v posodi.

3. Dodamo moko, ki smo ji primešali kakav in sol, ter mešamo, dokler iz sestavin ne nastane kepa, ki se loči od posode.

4. Testo predenemo v drugo posodo in ga nekoliko ohladimo.

5. Nato v paljeno testo postopoma dodajamo jajca in ves čas mešamo, da nastane homogena zmes.

6. Zmes prestavimo v dresirno vrečko in na pekač, obložen s peki papirjem, nabrizgamo kupčke. Malce jih poškropimo z vodo, ki bo med peko ustvarjala paro in pomagala princeskam, da se bodo napihnile. Pečemo približno 35 minut.

7. Ko so princeske pečene, jih počasi ohladimo v zaprti pečici (najbolje kar čez noč).

8. Pripravimo nadev: jagode narežemo na majhne koščke, jih predenemo v skodelico, posujemo s sladkorjem in prelijemo z limono. Počakamo nekaj minut, da izpustijo vodo.

9. Maskarpone in smetano mešamo tako dolgo, da se zgostita. Smetano lahko tudi stepemo in jo nato dodamo siru maskarpone. Primešamo še sladkor in jagode, ki smo jim pred tem odcedili tekočino.

10. Princeske prerežemo, jih nadevamo s kremo in zaključimo z drugim delom testa. Okrasimo s stopljeno čokolado, koščki jagod in metinim listkom.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za testo

  • 100 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 70 g masla
  • 100 g moke
  • 1 žlička kakava v prahu
  • ščep soli
  • 3 razžvrkljana jajca

  • Sestavine za nadev
  • 200 g jagod
  • 1 žlica sladkorja
  • sok pol limone
  • 125 g sira maskarpone
  • 100 ml smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu ali medu
  • semena 1 stroka vanilije
  • Priporočamo tudi