Mafini iz koruznega zdroba

Priprava

1. V ponvi prepražimo na majhne kocke narezano slanino in por.

2. Pripravimo suhe sestavine: v posodi zmešamo koruzni zdrob, moko in kvas.

3. Pripravimo mokre sestavine: grški jogurt dobro zmešamo z jajci in oljem, solimo ter popramo.

4. Mokrim sestavinam nato po želji dodamo tudi sveža zelišča ali začimbe, sicer pa primešamo še nariban parmezan in popraženo slanino s porom.

5. Mokre sestavine dodamo suhim in dobro premešamo.

6. Maso razporedimo v šest večjih papirčkov za mafine ali več majhnih. Najprej damo v vsakega eno žlico mase, vanjo potisnemo brokolijev cvet, nato pa ga prekrijemo z drugo žlico mase. 

7. Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 190 stopinj, približno 30 minut.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 150 g koruznega zdroba
  • 100 g moke
  • 7 g suhega kvasa
  • 400 g grškega jogurta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 jajci
  • 100 g dimljene pancete
  • 1 manjši por
  • 6 brokolijevih cvetov (to je približno pol glave manjšega brokolija)
  • 100 g parmezana
  • sol in poper
  • Priporočamo tudi