Mini potičke s čokolado in figami

Priprava

Sestavine za nadev:

200 g čokolade

250 g zmletih suhih fig

3 žlice ruma

Priprava:

1. Najprej zamesimo
testo: v skledo stresemo moko, sladkor, sol, rumenjaka in maslo. Naredimo
kvasec iz malce mleka in sladkorja.

Ko je nared, ga prilijemo sestavinam v
skledi in dodamo še mleko. Zamesimo mehko in gladko testo, ki naj vzhaja do
dvojne količine.

2. Nasekljanim figam
dodamo rum in jih zmeljemo. Čokolado stopimo in jo primešamo figam.

3. Vzhajano testo razvaljamo na pomokani površini in ga razrežemo na trake,
široke 10 cm. Vsakega namažemo z nadevom in

zvijemo v štruklje, debeline
polovice globine modelčka za potico.

4. Pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj C, približno 20 minut.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 300 g moke
  • ½ žličke soli
  • 15 g kvasa
  • 30 g sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • 2 rumenjaka
  • 40 g masla sobne temperature
  • 2 dl toplega mleka (od tega malce za kvasec)

Priporočamo tudi