Krompirjevi čolnički

Priprava

Priprava

1. Krompir kuhamo v osoljeni vodi približno 25 minut ali pa ga prebodenega z
vilicami pečemo v pečici eno uro. Če je krompir manjši

bo verjetno trajalo tudi
manj časa.

2. Med tem na oljčnem olju prepražimo česen in narezane šampinjone.

3. Krompir prerežemo na pol in izdolbemo. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

4. Izdolbeno krompirjevo sredico zmečkamo z vilicami in zmešamo s sirom maskarpone,
prepraženimi šampinjoni, zelišči, soljo in

poprom ter nadevamo nazaj v
izdolbene krompirjeve polovice. 

5. Krompirjeve čolničke postavimo v pečico za 20 minut.

6. Postrežemo pokapljane s tržaško omako.


Za ogled video recepta kliknite KROMPIRJEVI ČOLNIČKI.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 krompirji
  • 2 stroka česna
  • 150 g šampinjonov
  • 2 žlici sira maskarpone
  • šopek drobnjaka ali peteršilja
  • žlica oljčnega olja
  • 8 žlic tržaške omake
  • sol in poper

Priporočamo tudi