Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš
Pirin kruh z drožmi po recepturi mojstrice Ane Roš in iz slovenske moke Mlina Rangus je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo 2021 v skupini pekovskih izdelkov.
Hlebčki so ročno oblikovani iz slovenske pirine moke, mlete na tradicionalen način z mlinskimi kamni iz Mlinarstva Rangus. Droži kruhu, ki ga pečejo v Pekarni Geršak, še izboljšajo okus in svežino, pri čemer vsebuje manj soli kot običajen kruh. Je mnogo bolj hranljiv, lažje prebavljiv in okusnejši, zanj pa je značilna hrustljava skorjica in ravno prav luknjičasta sredica.
Kruh poiščite v Tuševi pekarni svoje najljubše poslovalnice, kjer vam ga bodo naši prijazni prodajalci in prodajalke skrbno postregli, na voljo pa je tudi v zamrznjeni obliki za dopeko doma.
Za največji užitek in hrustljavo skorjico že pečeni kruh doma dodatno osvežite in pred postrežbo pogrejte. Za 10-15 minut ga potisnite v pečico, segreto na 160 °C, brez ventilatorja. Okus kruha bosta lepo zaokrožila dobro slovensko maslo in marmelada, seveda pa je izbira namazov in prilog praktično neomejena.
OPIS: Pirin kruh z drožmi z domačo pirino moko iz mlina Rangus. V Tušu smo združili vrhunsko kulinarično ustvarjalnost Ane Roš ter sestavine lokalnih pridelovalcev in predelovalcev. Pirin kruh z drožmi po receptu Ane Roš iz slovenske moke Mlina Rangus. Posebnost kruha je, da je vsak hlebček ročno oblikovan in iz pire, ki je mleta na tradicionalen način na kamen.
NAVODILA ZA UPORABO (zamrznjen izdelek): izdelek pustimo tajati na sobni temperaturi pribl. 40-45 min, zate ga dopečemo v pečici 5-10 min, na temperaturi 200-230 °C, odvisno od pečice.
SEZNAM SESTAVIN: voda, PŠENIČNA bela moka, (PIRINA polnozrnata moka, PIRINA moka) 34 %, PŠENIČNA polbela moka, RŽENA moka, aktivno PIRINO mešano kislo testo (droži) 22 %, melasa (nerafinirani trsni rjavi kristalni melasni sladkor), PŠENIČNI GLUTEN, jedilna sol.
POSEBNI POGOJI SHRANJEVANJA ŽIVILA: Hraniti na temperaturi (v stopinjah Celzija): od -25.0°C do -18.0°C
DOBAVITELJ: PEKARNA GERŠAK D.O.O.