Krasu pomaga vstati iz pepela

Kras je ena od biotsko najbolj raznolikih pokrajin v Evropi. A požar, ki ga je prizadel v preteklem letu, je pustil močno brazgotino na kraški pokrajini. Zato smo v sodelovanju
s podjetjem Kupala ustvarili mila Krashko. Mila so nekoč tradicionalno izdelovali iz pepela, Krashko pa je izdelan iz pepela zgorelih kraških dreves. Njegov glavni cilj je zbiranje sredstev, saj z vsakim nakupom prispevate za nakup treh sadik in tako pomagate Krasu vstati iz pepela.

Kje lahko kupite Krashko milo?

Mila so na voljo v izbranih trgovinah Tuš* po celotni Sloveniji in v spletni drogeriji tusdrogerija.si s klikom na spodnje izdelke.

Izbirate lahko med tremi različnimi dišavami, prav vse pa odražajo duh kraškega okolja ter sestavine, ki jih po navadi tam najdemo.

*Mila Krashko so na voljo v Tuš supermarketih Planet Kranj, Planet Koper, Maribor Radvanje, Planet Celje, Murska Sobota I, Planet Novo mesto, Grosuplje, Planet Maribor, Ptuj Puhova, Ljubljana BTC, Sežana, Lucija in Kozina.

Kraški ekosistem je unikaten

Ključni del izjemne biotske raznolikosti Krasa so njegovi gozdovi. A dejstvo je, da bo narava pri obnovi potrebovala pomoč. Zato bomo sredstva namenili za nakup sadik dreves, ki so del načrta obnove kraške pokrajine. Med njimi je mnogo različnih vrst, spodaj pa najdete tri najpogostejše.

Lastnosti mila

Unikatno recepturo mila Krashko so razvili v družinskem podjetju Kupala. Vsako izmed treh mil ima svoj lasten karakter, obenem pa dobrodejno vpliva na kožo in pomaga ohranjati njeno zdravje. Milo je tudi dermatološko testirano in ne draži kože.

O podjetju Kupala

Podjetje Kupala ustvarja mila, ki so nepogrešljivo povezana s tradicijo in naravo. Mila so ročno izdelana po recepturi očeta Florijana. Obenem zvesto sledijo vodilu »čista koža, čista vest«, kar pomeni, da so mila prijazna do narave in naše kože.

Kako so nastale ilustracije na embalaži?

Ilustracije na embalažah mila je s tehniko lesoreza ustvarila mednarodno priznana umetnica Nina Koželj. Kot material je uporabila kraško hruško, les, ki je za tovrstno ustvarjanje najbolj primeren. Navdih za same ilustracije je našla v treh drevesih, ki krasijo kraško pokrajino. Ilustracije je nato ročno odtisnila na vsako od embalaž, kar pomeni, da je vsaka unikatna grafika.

O Nini Koželj

Nina Koželj je profesionalna umetnica iz Slovenije, ki deluje na področju grafike, kiparstva in slikarstva. Postavlja samostojne in skupinske razstave, ki prejemajo tako nacionalne kot tudi mednarodne nagrade, ob tem pa vodi delavnice kiparstva in grafike za odrasle v ArtCentru Ljubljana.