Zbrali smo že 0 €

Slasten burger z bombetami iz ajvarja

Težavnost:
Čas priprave: 90 min
PRINT
Kategorije recepta: Tušev chef Mesne jedi Piknik specialisti 
 
Priprava

Pripravimo pleskavice in jih damo na hladno.

  • AJVARJEVE BOMBETE

Vse sestavine razen mleka in vode damo v mešalnik, pustimo da se zmeša in nato počasi ulivamo mleko ,ki smo ga pa predhodno segreli na 70 stopinj celzija. To mešamo še naslednjih 5 minut. Ko je masa dobro zmešana jo damo na toplo, da vzhaja na 2kratno velikost. Nato oblikujemo 10g-12g hlebčke in jih damo v pekač ter še enkrat pustimo vzhajati na dvakratno velikost. V segreto pečico na 170 stopinj pečemo 20 -25 minut. Ko je kruh pečen in ga vzamemo iz pečice ga moramo obvezno položiti na suho krpo,da se nam ne navlaži. Režemo ga šele ko se ohladi.

  • GORGONZOLINA KREMA

Gorgonzolo in smetano raztopimo na majhnem ognju,večkrat pomešamo. Ko se vse skupaj raztopi ohladimo.

  • PIRE IZ ZELENE

V govejo juho in vodo damo kuhati krompir in zeleno, ki smo jih predhodno olupili in narezali na kocke. Skuhamo in  spasiramo ter dodamo maslo ter smetano.

  • KROMPIRJEVE KROGLICE

Opran ,olupljen krompir skuhamo ohladimo in z modelčkom izoblikujem kroglice. Spečemo jih v vročem olju 190 stopinj.

  • GORČIČNI PRELIV

Vse razen gorčičnih semen zmešamo z paličnim mešalnikom in dodamo še ostale sestavine in dobro zmiksamo.

  • PARADIŽNIKOV NAMAZ

Na olivnem olju prepražimo čebulo,dodamo na kocke narezan paradižnik,papriko,češnjev paradižnik in por. Vse to prepražimo in nato dodamo še na grobo narezan peteršilj, sol in poper.


Priprava krožnika

S paleto razmažemo gorgonzolino kremo po krožniku. Na krožnik dodamo razrezan kruh. Kruh namažemo s paradižnikovim namazom,dodamo pečeno pleskavico in začinjeno solato. Solato dodamo tudi poljubno še dodatni v hamburger ali na krožnik. Vse ostalo poljubno sestavimo po krožniku. Na koncu postavimo še pečeno jajce na oko na sredino pleskavice. Jajce spečemo v ponvi ga obrežemo z modelom v velikosti našega hamburgerja in ga položimo nanj.


Kuharski mojster

Tomaž Škvarč Lisjak


Več o Tuševem chefu >

Sestavine za 4 osebe

  • Pleskavica:+
  • 480 g govejega in svinjskega mesa+
  • 1 čajno žlico česna v prahu+
  • sol in poper po okusu+
  • +
  • Ajvarjeve bombete:+
  • 500 g moke+
  • 30 g masla+
  • 70 g margarine+
  • 30 g sladkorja+
  • 16 g soli+
  • 50 g kvasa+
  • 4 žlice ajvarja+
  • 0,5 dl mleka+
  • 1 dl vode+
  • +
  • Gorgonzolina krema: +
  • 150 g gorgonzole+
  • 25 g sladke smetane+
  • +
  • Pire iz zelene:+
  • 80 g krompirja+
  • 200 g gomolja zelene+
  • 80 g masla+
  • 0,5 dcl sladke smetane+
  • goveja juha in voda v razmerju +
  • +
  • Krompirjeve kroglice: +
  • 2 krompirja+
  • +
  • Solata: +
  • 10 listov zelene solate+
  • 10 listov radiča+
  • +
  • Gorčični preliv: +
  • 10 g gorčice+
  • 10 g gorčičnih semen+
  • 10 g sezama+
  • 40 gml jabolčnega kisa+
  • 50 ml vode+
  • 40 g olivnega olja+
  • 4 g peteršilja+
  • sol+
  • poper+
 

Sorodni recepti

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".

Več informacij.
X