Pigi ribica s slanino

Priprava

Na svinjski ribici najprej očistimo odvečno vezivno tkivo in jo začinimo s timijanom, posolimo ter popopramo. V ponev nalijemo žlico olja in svinjsko ribico dobro opečemo z vseh strani do zlatorumene barve ter odstavimo z ognja in namažemo z gorčico in  pustimo počivati 10 minut. Na prozorno folijo razporedimo slanino, postavimo ribico na sredino in jo ovijemo s slanino, da jo tesno oprijema.

Ribico, ovito s slanino, postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj približno za 25–35 minut. Meso mora po peki počivati vsaj 10 minut.

Avtor recepta: Jaka Mankoč

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 300 g slanine
  • gorčica
  • sol
  • poper
  • timijan
  • rožmarin
  • 700 g svinjske ribice
  • Priporočamo tudi