Pigi ribica s slanino

Recept Pigi ribica s slanino

Priprava

Na svinjski ribici najprej očistimo odvečno vezivno tkivo in jo začinimo s timijanom, posolimo ter popopramo. V ponev nalijemo žlico olja in svinjsko ribico dobro opečemo z vseh strani do zlatorumene barve ter odstavimo z ognja in namažemo z gorčico in pustimo počivati 10 minut. Na prozorno folijo razporedimo slanino, postavimo ribico na sredino in jo ovijemo s slanino, da jo tesno oprijema.

Ribico, ovito s slanino, postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj približno za 25–35 minut. Meso mora po peki počivati vsaj 10 minut.

Avtor recepta: Jaka Mankoč

Pigi ribica s slanino - Enostavni recepti za okusne jedi

Pigi ribica s slanino v dobrih 60-ih minutah na mizi? Preverite srednje zahteven recept za pripravo okusne jedi za kulinarična razvajanja.

Type: Mesne jedi

Keywords: recepti za mesne jedi,recept za Pigi ribico s slanino

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT1H

Recipe Video Name: Pigi ribica s slanino - Enostavni recepti za okusne jedi

Recipe Video Description: Pigi ribica s slanino v dobrih 60-ih minutah na mizi? Preverite srednje zahteven recept za pripravo okusne jedi za kulinarična razvajanja.

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/21gV4DZedco/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 300 g slanine
    • gorčica
    • sol
    • poper
    • timijan
    • rožmarin
    • 700 g svinjske ribice

Editor's Rating:
4.65

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 300 g slanine
  • gorčica
  • sol
  • poper
  • timijan
  • rožmarin
  • 700 g svinjske ribice

Priporočamo tudi