Bela fižolovka

Priprava

1. Gomoljno zeleno narežemo na koščke, česen olupimo in vse skupaj položimo v pekač, obložen s peki papirjem, ter postavimo v pečico, predhodno ogreto na 200 stopinj, za približno 20 minut.

2. Medtem nasekljamo šalotko in jo prepražimo na olju ter maslu. 

3. Pečeno zeleno in česen stresemo v lonec s prepraženo šalotko, dodamo fižol, zalijemo z vročo jušno osnovo ter vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom.

4. Postrežemo s peteršiljem in krutoni, lahko pa dodamo tudi malce kisle smetane.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 pločevinka belega fižola
  • 250 g gomoljne zelene
  • 5 strokov česna
  • 2 šalotki
  • 500 ml piščančje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička masla
  • poper
  • šopek peteršilja
  • krutoni
  • Priporočamo tudi