Takitosi iz pečice po navdihu Tine Robnik

Priprava

1. Pečico prižgemo in nastavimo na 200 stopinj.

2. Čebulo in piščančje meso popražimo. Solimo in popramo ter začinimo z začimbno mešanico Taco.

3. V posodo damo naribano zelje in korenček ter primešamo praženega piščanca. Dodamo še nariban sir in vse dobro pomešamo.

4. Jajce razžvrkljamo. Tortiljo namažemo s kislo smetano. Na koncu jo, kjer bomo začeli z zvijanjem, obložimo z nadevom, na drugem koncu pa namažemo z razžvrkljanim jajcem. Tesno zvijemo in prestavimo na pekač. Postopek ponavljamo tako dolgo, dokler ne zmanjka sestavin.

5. Tortilje premažemo z razžvrkljanim jajcem in jih postavimo v pečico za 20 minut. Postrežemo z mehiškimi omakami.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 12 tortilj
  • 1 piščančja prsa (mleta)
  • 1 čebula
  • 2 žlici začimbne mešanice Taco
  • rdeče zelje (naribano)
  • belo zelje (naribano)
  • korenček (nariban)
  • sir (nariban)
  • 1 mala kisla smetana
  • 1 jajce
  • sol, poper
  • mehiške omake za postrežbo
  • Priporočamo tudi