Valentinove pite na palčkah

Priprava

Priprava

1. Moko, maslo, sladkor, sol in jajce z rokami na pultu ali v večji posodi zgnetite v testo.

2. Če imate čas, testo zavijte v folijo in
za 30 minut postavi v hladilnik.

3. Nato ga razvaljajte na debelino 3 do 4
milimetrov in izrežite srčke.

4. Na vsak drugi srček postavite palčke za
peko in jih nežno potisnite v testo, dodajte žličko marmelade in prekrijte z
drugim

srčkom. Pite ob strani zaprite s pomočjo vilic.

5.
Tako pripravljene pite pecite 15 do 20 minut v predhodno ogreti pečici na 180
do 190 stopinj. 

6. Ohlajene lahko posujete s sladkorjem v prahu in jih servirate v manjši vazi
kot šopek rož.


Večje modelčke za izrezovanje, kot boste uporabili, lažja bo priprava pit. Če
nimate palčk za peko v pečici, lahko uporabite lesene,

tiste za ražnjiče. Namesto
marmelade lahko uporabite raznorazne nadeve iz čokolade, oreščkov, marcipana,
skute…


Za ogled video recepta
kliknite
VALENTINOVE PITE NA
PALČKAH
.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 300 g moke
  • 200 g hladnega masla
  • 100 sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • nekaj žlic marmelade

Priporočamo tudi