Slani buhteljni

Priprava

 

1. Moki dodamo kislo testo in sol ter pomešamo. Mleko segrejemo in v njem raztopimo maslo. Dodamo še kvas, sladkor in jajca, razžvrkljamo ter prilijemo moki. Zamesimo testo in pustimo, da vzhaja do dvojne količine.

2. Med tem pripravimo nadev: zmešamo kremni sirček, slanino, česen, suha zelišča, sol in poper.

3. Testo razvaljamo na debelino 5 mm in ga razrežemo na 16 kvadratkov. Na vsakega damo žličko nadeva in oblikujemo v kroglice, ki jih odlagamo na pekač. Ponovno vzhajamo približno 20 minut.

4. Buhteljne premažemo z razžvrkljanim jajcem in postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj, za 35–40 minut.

 

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Sestavine za testo:

  • pol kocke kvasa FALA
  • 1 zavojček kislega testa FALA
  • 1 žlica sladkorja
  • 500 g moke
  • 1 žlička soli
  • 300–330 ml mleka
  • 50 g stopljenega masla
  • 2 jajci (od tega eno za premaz)

  • Sestavine za nadev:

  • 200 g slanine
  • 175 g kremnega sirčka
  • žlic suhih zelišč po okusu
  • žlička česna v prahu
  • sol in poper
  • Priporočamo tudi