Svinjski kotleti v jabolčni marinadi

Priprava

1. Pripravimo marinado: Zmešamo jabolčnik, sojino omako, čebulo in dodamo vejice timijana.

2. Kotlete posolimo in popopramo, postavimo v posodo, marinado vtremo v meso in vse skupaj postavimo v hladilnik za vsaj eno uro.

3. Meso vzamemo iz hladilnika pol ure pred peko.

4. Kotlete vzamemo iz marinade in jih spečemo na žaru. Meso pečemo od 10 do 12 minut.

5. Popečemo še jabolka in jih postrežemo z mesom.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 svinjski kotleti s kostjo
  • 1 do 2 dl jabolčnika
  • 4 žlice sojine omake
  • 1 mlada čebula, nasekljana
  • šopek timijana
  • 2 jabolki, narezani na kolobarje
  • sol in poper
  • Priporočamo tudi