Lososova pojedina

Priprava

1. Pistacije, peteršilj, drobnjak, prepečenec in parmezan nasekljamo ter zmešamo s pomočjo sekljalnika.

2. Lososa malce posolimo in povaljamo v prej pripravljeni mešanici. Kose lososa prestavimo na pekač, pokapljamo z oljčnim oljem in obložimo z rezinami limone.

3. Pečemo 15 minut v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj.

4. Med tem pripravimo najbolj hrustljave krompirjeve palčke: krompir narežemo na kolobarje, debeline približno 3 mm, nato pa jih še z nožem narežemo na tanke palčke.

5. Krompirjeve palčke za nekaj minut namočimo v vodo, ki smo ji dodali malce soli in kisa. Krompir nato dobro osušimo na kuhinjski krpi ali papirnatih brisačah. Po potrebi tudi dvakrat. Preden ga predenemo v vroče olje, ga solimo po okusu, nato pa cvremo približno štiri minute, da postane zlato zapečen. Odcedimo odvečno maščobo in posujemo z nasekljanim peteršiljem. 

6. Postrežemo ga ob lososu s skodelico začinjenega tekočega jogurta.



< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 kosi lososa brez kože
  • 70 g pistacij
  • 70 g naribanega parmezana
  • 2 prepečenca
  • šopek peteršilja in drobnjaka
  • sol
  • oljčno olje
  • 4 rezine limone

  • Priloga:

  • 2 velika krompirja
  • sol
  • peteršilj
  • olje za cvrtje
  • 2 žlici kisa
  • navadni tekoči jogurt
  • Priporočamo tudi