Maslo treh okusov

recept Maslo treh okusov

Priprava

1. Paradižnike prebodemo s konico noža, papriki očistimo in ju narežemo na štiri dele, neolupljene stroke česna malce stisnemo z dlanjo. Vse položimo na pekač in malce pokapljamo z oljem.

2. Postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo 20 minut.

3. Najprej naredimo paradižnikovo maslo: paradižnik, baziliko in ščepec soli zmešamo s pomočjo sekljalnika. Dodamo tretjino masla in mešamo tako dolgo, da se vse sestavine povežejo. Posodico speremo in pripravimo maslo s papriko: papriko olupimo, drobnjak nasekljamo in dodamo še ščepec soli. Ponovimo isti postopek kot prej. Ostane še česnovo maslo: česen iztisnemo iz lupinic, naribamo limonovo lupinico, posolimo in zmešamo, nato dodamo še zadnjo tretjino masla ter ponovno
mešamo.

4. Vse vrste masla razporedimo na peki papir in jih zvijemo kot bombone. Najbolje, da jih hranimo v skrinji, na sobno temperaturo pa jih postavimo večer pred uporabo.

Kategorije: priloge

Recept: Maslo treh okusov | Jamiii Kulinarični Recepti

Maslo treh okusov na vaši mizi že v 35-ih minutah. Preverite potrebne sestavine in preproste napotke, kako pripraviti jed za 4 osebe.

Keywords: recepti za jedi

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT35M

Video Content URL: https://www.youtube.com/watch?v=MIAiu6KgbDc&feature=emb_title

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/MIAiu6KgbDc/mqdefault.jpg

Recipe Video Name: Maslo treh okusov

Video Upload Date: 06/24/2018

Recipe Video Description: Maslo treh okusov na vaši mizi že v 35-ih minutah. Preverite potrebne sestavine in preproste napotke, kako pripraviti jed za 4 osebe.

Recipe Ingredients:

    • 450 g masla sobne temperature
    • 2 papriki
    • 7 češnjevih paradižnikov
    • 8 strokov česna
    • sol
    • šopek svežega timijana
    • šopek svežega drobnjaka
    • šopek bazilike
    • lupina ene limone

Editor's Rating:
3.75

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 450 g masla sobne temperature
  • 2 papriki
  • 7 češnjevih paradižnikov
  • 8 strokov česna
  • sol
  • šopek svežega timijana
  • šopek svežega drobnjaka
  • šopek bazilike
  • lupina ene limone

Priporočamo tudi