Maslo treh okusov

Priprava

1. Paradižnike prebodemo s konico noža, papriki očistimo in ju narežemo na štiri dele, neolupljene stroke česna malce stisnemo z dlanjo. Vse položimo na pekač in malce pokapljamo z oljem.

2. Postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo 20 minut.

3. Najprej naredimo paradižnikovo maslo: paradižnik, baziliko in ščepec soli zmešamo s pomočjo sekljalnika. Dodamo tretjino masla in mešamo tako dolgo, da se vse sestavine povežejo. Posodico speremo in pripravimo maslo s papriko: papriko olupimo, drobnjak nasekljamo in dodamo še ščepec soli. Ponovimo isti postopek kot prej. Ostane še česnovo maslo: česen iztisnemo iz lupinic, naribamo limonovo lupinico, posolimo in zmešamo, nato dodamo še zadnjo tretjino masla ter ponovno
mešamo.

4. Vse vrste masla razporedimo na peki papir in jih zvijemo kot bombone. Najbolje, da jih hranimo v skrinji, na sobno temperaturo pa jih postavimo večer pred uporabo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 450 g masla sobne temperature
  • 2 papriki
  • 7 češnjevih paradižnikov
  • 8 strokov česna
  • sol
  • šopek svežega timijana
  • šopek svežega drobnjaka
  • šopek bazilike
  • lupina ene limone
  • Priporočamo tudi