Jagodna juha

Priprava

1. Naredimo jagodne želeje: jagode spasiramo v pire, tega pristavimo na ogenj, dodamo sladkor in agar ter med mešanjem počakamo, da zavre. Vre naj še dve minuti. Prelijemo v mini silikonske modelčke in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, še bolje dlje.

2. V manjši kozici segrejemo kokosovo mleko, sladilo in janeževe zvezde. Počakamo, da zavre, nato odstavimo in pustimo, da se mleko med ohlajanjem naveže janeževega okusa.

3. Jagode za juho operemo, narežemo in spasiramo v pire. Dodamo ohlajeno mleko in postavimo v hladilnik, saj je jed najboljša, če jo postrežemo ohlajeno.

4. Pred serviranjem pripravimo dekor: meto zmečkamo s pomočjo terilnika in primešamo žlico do dve oljčnega olja. Mandlje nasekljamo.

5. Na krožnike prilijemo jagodno juho, dodamo jagodni žele in okrasimo z metinim oljem ter mandlji in rezinami karambole.

 

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 400 ml kokosovega mleka
  • 500 g jagod
  • sladilo
  • vaniljev sladkor
  • pol limone
  • 4 janeževe zvezde

  • Za jagodne želeje:

  • 300 g jagod
  • 1 zavitek agarja
  • sladkor po okusu

  • Dekor:

  • nekaj listov mete
  • oljčno olje
  • pest nasekljanih mandljev
  • 1 karambola
  • Priporočamo tudi