Velikonočna štruca

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. V skledi zmešamo moko s soljo, pecilnim praškom, sodo bikarbono in koščki velikonočne šunke.

3. Prilijemo pinjenec oz. mleko z nekaj kapljicami limone in olje ter na hitro zamesimo testo, da se vse sestavine povežejo.

4. Maso razdelimo na dva dela: na prvi del postavimo kuhana jajca in prekrijemo z drugim delom mase. Z rokami oblikujemo v štruco.

5. Štruco postavimo v pekač, premazan z oljem ali obložen s peki papirjem, ter pečemo 35 minut.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 350 g moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 150 do 200 g velikonočne šunke, narezane na koščke
  • 200 g korenčka, narezanega na kocke in skuhanega
  • 300 ml pinjenca ali mleka z nekaj kapljicami limone
  • 2 do 3 trdokuhana jajca

Priporočamo tudi