Bučkina lazanja

Priprava

1. Bučke po dolgem narežemo na rezine, ki imajo debelino približno 5 mm. Popečemo jih v ponvi ali pečici, da se znebimo odvečne tekočine.

2. Orehe grobo zmeljemo, dodamo parmezan in baziliko ter še enkrat zmeljemo. Primešamo še rikoto in celo jajce. Solimo in popramo po okusu.

3. Na pekač razmažemo dve žlici paradižnikove mezge, obložimo z rezinami bučk in premažemo z delom rikotine mešanice. Prekrijemo z rezinami bučk, jih premažemo s paradižnikom, obložimo z rikotino mešanico … Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse sestavine. Lazanjo po vrhu še dodatno posujemo s parmezanom.

4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj približno pol ure. Pred postrežbo ohladite, da se bo lazanja stabilizirala in jo boste lažje rezali.



< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4–5 bučk
  • 2 rikoti
  • 200 g naribanega parmezana (še malo za posip)
  • pest orehov
  • bazilika
  • 1 jajce
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • sol, poper
  • Priporočamo tudi