Steak na tortilji iz slovenske uležane govedine

Priprava

Priprava

1. Pripravimo mešanico začimb za vtiranje:
enaka razmerja grobe soli, popra in ostalih

naštetih sestavin zmešamo v
terilniku ali skodelici.

2. Mešanico s krožnimi gibi vtremo v meso.

3. Ponev močno segrejemo in meso pečemo na
vsaki strani 4 minute (središčna

temperatura je 65 do 70 stopinj).

4. Ko je meso pečeno, ga postavimo na desko in počakamo nekaj minut.

5. Med tem popečemo tortilje, jih namažemo
s sirom nacho in obložimo s papriko,

narezano na trakce.

6. Na tanke koščke narežemo tudi meso in z
njim prav tako obložimo tortilje.


Za ogled videorecepta kliknite: STEAK NA TORTILJI IZ
SLOVENSKE ULEŽANE GOVEDINE
.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 2 kosa uležane govedine za steak
  • 4 tortilje
  • 4 žlice nadeva nacho
  • 1 rdeča paprika, narezana na trakce
  • 1 zelena paprika, narezana na trakce
  • mešanica za vtiranje: sol in poper, rdeča paprika, rjav sladkor
  • česen v prahu

Priporočamo tudi