Tuševa pogača

Priprava

1. Vodo in mleko rahlo segrejemo in dodamo sladkor, olje ter kvas. Pustimo 10 minut, da se kvasovke prebudijo.

2. Tekočino prilijemo moki s soljo in vse skupaj gnetemo 5 minut. Pustimo, da vzhaja 30 minut in ponovno gnetemo 5 minut. Testo prestavimo na pekač, obložen s peki papirjem, in ponovno vzhajamo 30 minut.

3. Vzhajano testo razpotegnemo po pekaču in vanj vtisnemo koščke narezane kranjske klobase, rezine rdeče čebule in prepolovljene paradižnike. Pokapljamo z oljčnim oljem.

4. Pečemo na spodnji rešetki približno 17 minut v predhodno ogreti pečici na 250 stopinj. 

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 350 g moke
  • 150 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 8 g soli
  • pol kocke kvasa
  • žlica sladkorja
  • žlica oljčnega olja
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • pol kuhane kranjske klobase
  • 1 manjša rdeča čebula