Polpeti z bučo in piščancem

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. Piščančje meso malce popražimo na čebuli in česnu. Solimo in popramo.

3. Bučni pire, jajca, limonov sok, limonino lupinico in mleko dobro premešamo. Dodamo še moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, solimo in dobro pomešamo. Na koncu dodamo še popečeno piščančje meso.

4. S pomočjo sladoledne zajemalke oblikujemo polpete na pekaču, obloženem s peki papirjem.

5. Postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj, in pečemo 20 minut.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 6 oseb

  • 300 g mletih piščančjih prsi
  • 250 g bučnega pireja
  • 2 jajci
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 125 ml mleka
  • sok in lupinica 1 limone
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • sol, poper
  • Priporočamo tudi