Cezarjeva solata

Priprava

Sestavine za polivko


1 kisla smetana


4 mehko kuhani rumenjaki


2 žlici gorčice


sok polovice limone

2 do 3 inčuni

1 strok česna, drobno nasekljan

1 žlica omake Worcestershire (lahko izpustite)

1 dl oljčnega olja

sol in poper po okusu


Ostale sestavine

1 manjša solata kristalka

1 radič

4 popečeni koščki kruha

parmezan


Priprava

1. Natrgano žemljico namočimo v mleko.

2. Piščančje krače zmeljemo ali drobno nasekljamo.

3. Piščancu dodamo čebulo, česen, limono, rumenjak, sol, poper in peteršilj. Dodamo
tudi namočeno žemljico, ki smo ji dobro

odtisnili odvečno tekočino.

4. Zmes za piščančje kroglice z rokami dobro premešamo. Če je zmes preredka,
lahko dodamo še malce kruha.


5. Iz mesne zmesi oblikujemo kroglice v velikosti oreha.

6. Kroglice spečemo v pečici pri 200 stopinjah približno 20 minut.


7. Med popekanjem pripravimo polivko tako, da s paličnim mešalnikom zmešamo vse
potrebne sestavine.

8. Jed serviramo: solatne liste razporedimo na 4 krožnike, obložimo s
piščančjimi kroglicami, prelijemo s polivko, posujemo s

parmezanom in pridenemo
popečene kruhke.

 

Zapiski: 


– Originalna polivka cezare je pripravljena s surovim rumenjakom, ki so ga
kuharji pozneje nadomestili z majonezo. Mi smo surove

rumenjake nadomestili z
mehko kuhanimi, namesto majoneze pa smo uporabili kislo smetano.

– Za pripravo piščančjih kroglic lahko namesto krač uporabite prsi.

– Da boste lahko mesne kroglice lahko lepo oblikovali, imejte mokre roke.


Za ogled video recepta
kliknite
CEZARJEVA SOLATA. 

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • Sestavine za kroglice
  • pb. 350 g piščančjih krač brez kosti in kože
  • 1 žemljica (pb. 65 g), natrgana na majhne koščke
  • 1 dl mleka
  • polovica čebule, nasekljana
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • nasekljan šopek peteršilja
  • sok polovice limone
  • 1 rumenjak
  • sol in poper po okusu

Priporočamo tudi