Telečja rulada s šampinjoni

Priprava

Slanino narežemo na kockice in popražimo, dodamo prepasirane bele šampinjone, nasekljano čebulo, česen in peteršilj ter mešamo. Ko je čebula posteklenela, odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi. Teletino potolčemo, da dobimo čim večji zrezek. Na zrezek namažemo nadev približno 0,5 cm debelo in previdno zavijemo. Telečji zvitek zavežemo in najprej popečemo v ponvici, nato ga pa pečemo v pečici na 180°C približno 35–45 minut. Po peki naj zavitek počiva približno 10 minut.

Avtor recepta: Jaka Mankoč

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g teletine
  • 200 g slanine
  • 200 g belih šampinjonov
  • 1 čebula
  • 2 vejici peteršilja
  • timijan
  • sol
  • poper
  • 2 stroka česna
  • Priporočamo tudi