Velikonočna solatka

Priprava

1. Jajca postavimo v kozarec in jih prelijemo s kisom vložene rdeče pese. Tako jih pustimo od 15 do 30 minut.

2. Pripravimo testene košarice: iz testa za pico izrežemo štiri kroge, ki jih poveznemo čez narobe obrnjene skodelice ali posodice za sufle (te obložimo s papirjem za peko). Iz testa izrežemo tudi trakce, širine 1 cm, iz katerih spletemo kitke. Dolžino prilagajamo premeru posodic, na katerih pečemo košarice. Kite ovijemo na rob testenih krogov in vse skupaj premažemo z rumenjakom. Pečemo jih v pečici pri 200 stopinjah 20 minut.

3. Obarvana jajca prerežemo na pol in izdolbemo rumenjak.

4. V posodici gladko zmešamo nadev: izdolbene rumenjake, kremni sirček, hren, sol in poper.

5. Kocke velikonočne šunke hrustljavo popečemo v ponvi.

6. Nadev s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na jajčne polovice.

7. Sestavimo solato: na vsak pečen list iz testa nadevamo motovilec, nanj položimo po dve polovički nadevanih jajčnih polovic, nato pa še vse skupaj posujemo s popečeno velikonočno šunko.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 trdo kuhana jajca, olupljena
  • kisova tekočina enega kozarca vložene rdeče pese (400 g)
  • 3 žlice kremnega sirčka
  • 1 zvrhana žlica hrena
  • sol in poper
  • 1 rumenjak
  • 1 zavitek testa za pico
  • motovilec
  • kos velikonočne šunke, narezane na majhne kocke
  • Priporočamo tudi