Sladoledni sendvič

Priprava

Priprava

1. Banane narežemo in jih razporedimo po pekaču. Postavimo jih v zamrzovalnik
za dve uri.

2. Pečico prižgemo na 200 stopinj in se
lotimo biskvita: jajca in sladkor penasto umešamo s pomočjo kuhinjskega robota,
da se

masa podvoji in pobledi.

3. Moko zmešamo s pecilnim praškom, mandlji in kakavom in vse skuapaj ročno
primešamo jajčni zmesi. Dodamo še semena chija,

namočena v treh žlicah vode, in
semena vanilije.

4. Biskvit zelo na tanko razmažemo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in
pečemo od 8 do 10 minut. Ko je pečen, ga popolnoma

ohladimo.

5. Banane vzamemo iz zamrzovalnika in jih zmiksamo s pomočjo blenderja ali paličnega
mešalnika do gladke teksture, ki ima izgled

vanilijevega sladoleda.

6. Sladoledu dodamo semena vanilje in namočeno suho sadje.

7. Biskvit prerežemo na pol. Prvo polovico premažemo z bananinim sladoledom in
prekrijemo z drugo polovico biskvita. Še malce

potlačimo, da se sladoled
enakomerno razporedi, nato pa postavimo v zamrzovalnik za še dve uri, lahko
tudi čez noč.

7. Stopimo čokolado in nasekljamo oreščke.

8. Velik sladoledni sendvič vzamemo iz zamrzovalnika in ga obrežemo po robovih.
Pravokotnik nato enakomerno razrežemo na

manjše pravokotnike, jih prelijemo s
čokolado, posujemo z oreščki ter postrežemo.

Namig: sladoledne sendviče lahko pripravite
tudi brez peke, tako da namesto biskvita uporabite kupljene piškote. Tako se
boste

izognili tudi ponovnemu zamrzovanju in rezanju.


Za ogled video recepta
kliknite

SLADOLEDNI SENDVIČ. 

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 3 jajca
  • 3 zvrhane žlice sladkorja
  • 1 žlica semen chija, namočenih v 3 žlicah vode
  • 3 zvrhane žlice mletih mandljev
  • 3 zvrhane žlice moke
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 5 zrelih banan
  • 1 strok vanilije
  • 150 g jedilne čokolade
  • 70 g suhih sliv in kandiranih robidnic, namočenih v likerju amaretto
  • 100 g nasekljanih mandljev, lešnikov ali drugih oreščkov

Priporočamo tudi