Špargljeva carbonara

Priprava

1. Pristavimo testenine.

2. Šparglje narežemo na manjše dele in jih popražimo. Začinimo s soljo, limonino lupinico in dimljeno papriko.

3. Spoširamo jajca in jih predenemo na krožnik, obložen s kuhinjskim papirjem.

4. Kuhane testenine predenemo v posodo s popraženimi šparglji in zalijemo s približno dvema zajemalkama vode.

5. Primešamo rikoto, nariban parmezan, po potrebi dosolimo in popramo ter dodamo še nasekljan peteršilj.

6. Testenine razporedimo po krožnikih, na vrhu vsakega pa dodamo še poširano jajce.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g testenin
  • šopek špargljev
  • 1 žlica dimljene paprike
  • 1 zavojček rikote
  • lupinica 1 limone
  • 100 g parmezana
  • šopek peteršilja
  • 4 jajca
  • Priporočamo tudi