Fižolovi njoki

Priprava

1. Fižol spasiramo s paličnim mešalnikom.

2. Dodamo rumenjak in ščepec soli ter dobro premešamo.

3. Dodamo še moko in zamesimo testo za njoke. Na pomokani površini iz testa najprej naredimo dolg svaljek s premerom približno 1,5 cm. Nato razdelimo svaljek na manjše njoke.

4. Kuhamo jih v slanem kropu, dokler ne priplavajo na površje, in jih dodamo v ponev s popraženo zelenjavo po svojem okusu. Mi smo uporabili češnjev paradižnik, brstični ohrovt in česen.

5. Pred postrežbo posujemo z naribanim parmezanom.

 


Opomba: Če boste njoke kuhali kot glavno jed, pripravite dvojno količino.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 400 g kuhanega fižola
  • 1 rumenjak
  • ščepec soli
  • 100 g moke
  • Priporočamo tudi