Mesne kroglice s širokimi rezanci

Priprava

Priprava:

1. Hamburško slanino
nasekljamo s pomočjo kuhinjskega robota z nožem oblike S, čebulo nasekljamo in
popražimo, česen ter

peteršilj drobno nasekljamo. Žemljo natrgamo in namočimo v mleku.

2. Vse to dobro premešamo,
da se sestavine povežejo v štruco, iz katere oblikujemo kroglice v velikosti
žogice za golf.

3. Kroglice povaljamo v
moki in popečemo v ponvi. Zalijemo z vinom in malce pokuhamo.

4. Paradižnikovo mezgo
zlijemo v pekač, dodamo omako, ki je nastala med pečenjem kroglic, in pomešamo.
Dodamo mesne

kroglice.

5. Pekač postavimo v
predhodno ogreto pečico na 200 stopinj C in pečemo približno 15 minut.

6. Kroglice posujemo s
peteršiljem in postrežemo s testeninami.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g mletega govejega vratu
  • 200 g hamburške slanine
  • 10 g zmletih suhih jurčkov
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • šopek peteršilja
  • žlička majarona
  • sol in poper
  • pol žemlje
  • 1 dl mleka
  • 1 dl belega vina
  • 400 g paradižnikove mezge
  • moka

Priporočamo tudi