Špagetna omleta

Priprava

1. Špagete skuhamo, jih odcedimo in pomešamo z dvema žlicama oljčnega olja.

2. V ponvi prepražimo por, korenček in česen ter narezane gobice.

3. Jajca razžvrkljamo, dodamo koščke dimljenega sira, parmezan, dimljeno papriko v prahu, sol in poper.

4. Večjo ponev postavimo na ogenj in jo segrejemo ter po njej razporedimo špagete. Počakamo dve minuti, da se malce zapečejo.

5. Špagete prelijemo z jajčno mešanico in pokrijemo s pokrovko. Ko jajca čez približno 10 minut lepo zakrknejo, moramo omleto obrniti s pomočjo pokrovke.

6. Obrnjeno omleto pečemo še dobrih pet minut.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 350 g špagetov
  • 5 jajc
  • 1 majhen por
  • 1 nariban korenček
  • 2 stroka česna
  • 100 g dimljenega sira
  • 70 g naribanega parmezana
  • 100 g gob
  • nasekljan peteršilj
  • 1 žlička dimljene paprike v prahu
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • Priporočamo tudi