Krompirjev tornado s sirovo omako

Priprava

1. Krompirje dobro operemo in vanje zapičimo lesene palčke za ražnjiče. 

2. Krompirje z ostrim nožem pod rahlim kotom spiralno zarežemo. Palčka nam pomaga, da jih ne zarežemo preveč. Spirale malce razpotegnemo po palčki.

3. Naribamo parmezan, dodamo dve žlici začimbne mešanice za krompir in dobro premešamo.

4. Krompir premažemo z oljem in ga izdatno posujemo s sirom ter začimbami. Postavimo ga na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo 20–30 minut na 190 stopinjah.

5. Medtem pripravimo sirovo omako: v posodo nalijemo mleko, dodamo na koščke narezan sir in česen ter mešamo na srednje močnem ognju. Ko se sir enakomerno raztopi, ogenj ugasnemo, popramo po okusu in dodamo nasekljan drobnjak.

6. Pečen krompir postrežemo s sirovo omako.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 krompirji
  • 150 g poltrdega sira (Jošt gauda premium)
  • 2 žlici mešanice začimb za krompir
  • oljčno olje
  • 1 dl mleka
  • 200 g mehkega sira (brie)
  • 1 žlička česna v prahu
  • sol in poper
  • šopek drobnjaka
  • Priporočamo tudi