Decembrski kolački

Decembrski kolački, recept

Priprava

1. Pečico prižgemo na 180 stopinj.

2. Najprej naredimo biskvit: z mešalcem stepemo maslo in sladkor na veliki hitrosti. Nato preklopimo na srednjo hitrost in eno po eno dodajamo jajca. Ko je mešanica homogena, pri nizki hitrosti izmenično dodajamo moko in kislo smetano.

3. Maso napolnimo v pekač za mafine, obložen z modelčki za peko, pri tem pa si pomagamo z zajemalko za sladoled. Mase je natanko za 12 zajetnih sladolednih zajemalk.

4. Pečemo 20 minut, nato kolačke ohladimo in jih izdolbemo s pomočjo nastavka za brizganje.

5. Pripravimo nadev: hruško narežemo na majhne koščke, jo v ponvi karameliziramo s sladkorjem, prelijemo z rdečim vinom in začinimo. Malce pokuhamo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Nadevamo v izdolbine kolačkov. Ohladimo.

6. Medtem pripravimo kremo: z metlico (lahko na roke) zmešamo maskarpone in grški jogurt, primešamo še sladkor in vaniljo. Kremo prestavimo v vrečke za brizganje in kolačke okrasimo. Za piko na i dodamo še božične piškotke.

Decembrski kolački - Enostavni recepti za okusne jedi

Kulinarične ideje Jamiii tokrat predstavljajo recept za pripravo decembrskih kolačkov. Čas priprave je 45 minut, zahtevnost pa srednja.

Type: Slaščice

Keywords: recepti za slaščice,recept za decembrske kolačke

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT45M

Video Content URL: https://www.youtube.com/watch?v=DFoZehq3714&feature=emb_title

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/DFoZehq3714/mqdefault.jpg

Recipe Video Name: Decembrski kolački - Enostavni recepti za okusne jedi

Video Upload Date: 12/02/2018

Recipe Video Description: Kulinarične ideje Jamiii tokrat predstavljajo recept za pripravo decembrskih kolačkov. Čas priprave je 45 minut, zahtevnost pa srednja.

Recipe Ingredients:

  • Biskvit:
    • 150 g masla
    • 100 g sladkorja
    • 100 g kisle smetane
    • 150 g moke
    • 2 jajci
    • 1 čajna žlička pecilnega praška
    • 100 g stopljene čokolade
    • cimet
  • Nadev:
    • 1 hruška
    • 2 žlici rjavega sladkorja
    • pol do 1 dl rdečega vina
    • cimet, mlete nageljnove žbice, kardamom
  • Krema:
    • 300 g sira maskarpone
    • 100 g grškega jogurta
    • sladkor v prahu po okusu
    • vanilja
    • božični piškoti za dekor

Editor's Rating:
4.3

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Biskvit:

  • 150 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 100 g kisle smetane
  • 150 g moke
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 100 g stopljene čokolade
  • cimet

Nadev:

  • 1 hruška
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • pol do 1 dl rdečega vina
  • cimet, mlete nageljnove žbice, kardamom

Krema:

  • 300 g sira maskarpone
  • 100 g grškega jogurta
  • sladkor v prahu po okusu
  • vanilja
  • božični piškoti za dekor

Priporočamo tudi