Ješprenjeva poletna solata

Priprava

1. Šparglje in korenček postavimo na peki papir ter pekač, pokapljamo z oljem, solimo in popramo ter pečemo na 200 stopinjah nekaj minut, dokler se zelenjava rahlo ne zmehča.

2. Kruh narežemo na kocke in ga pomešamo z oljčnim oljem ter sesekljanim peteršiljem. Vse skupaj hrustljavo zapečemo v pečici.

3. Na servirni krožnik stresemo ješprenj in nanj položimo pečene šparglje s korenjem, potresemo s svežim grahom, prelijemo s prelivom ter posujemo s popečenimi kruhovimi kockami.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 200 g skuhane in ohlajene ješprenjeve kaše
  • snop špargljev, prerezanih na pol
  • 4 korenčki, prerezani na pol
  • 2 pesti kuhanega navadnega ali sladkega graha
  • 2 kosa kruha, narezana na kocke
  • šopki peteršilja
  • oljčno olje
  • sol in poper

  • Sestavine za preliv:

  • 2 žlički dijonske gorčice
  • sok limone
  • oljčno olje
  • zelišča, sol in poper
  • Priporočamo tudi