Ruladice iz pljučne pečenke

recept za Ruladice iz pljučne pečenke

Priprava

1. Mehke kose pljučne pečenke stanjšamo s pritiskom prstov ali kladivom za meso, vendar smo pri tem zelo nežni, saj je ta kos mesa zelo mehak.

2. Koščke mesa obložimo z baziliko in pršutom, zvijemo kot ruladice in na sredini prebodemo z zobotrebcem, da lažje obdržijo obliko.

3. Zvitke popečemo na vseh straneh na malce maščobe.

4. Dodamo strt česen, ko ta zadiši, prilijemo vino.

5. Malce pokuhamo, nato pa prilijemo še paradižnikovo mezgo, posolimo in popramo.

6. Goveje zvitke pustimo na ognju še 5 minut.

Zvitke lahko nadevamo z različnimi zelišči in suhimi mesninami. Namesto paradižnikove mezge lahko uporabimo smetano in govejo jušno osnovo.

Da mesa ne bi prekuhali, ga predenemo iz ponve na krožnik, preden vlijemo paradižnikovo mezgo, smetano ali jušno osnovo. Šele ko omaka malce povre in se s tem zgosti, meso vrnemo v ponev. Okus še obogatimo, če omaki dodamo popražene pinjole.

Recept za ruladice iz pljučne pečenke - Enostavni recepti za okusne jedi

Recept za ruladice iz pljučne pečenke, s katerim boste pripravili okusno jed v samo 25-ih minutah. Preverite sestavine in preberite napotke. 📺 Video recept

Type: Kosilo

Keywords: recept za kosilo,recept za rulatice iz pljučne pečenke,recept pečenka

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT25M

Recipe Video Name: Recept za ruladice iz pljučne pečenke - Enostavni recepti za okusne jedi

Recipe Video Description: Recept za ruladice iz pljučne pečenke, s katerim boste pripravili okusno jed v samo 25-ih minutah. Preverite sestavine in preberite napotke. 📺 Video recept

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/VIG3vWpCvdE/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 8 tanjših kosov pljučne pečenke
    • nekaj listov bazilike
    • 8 rezin pršuta
    • nekaj strokov česna
    • 1 do 2 dl rdečega vina
    • 3 dl paradižnikove mezge
    • sol in poper

Editor's Rating:
4.75

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 8 tanjših kosov pljučne pečenke
  • nekaj listov bazilike
  • 8 rezin pršuta
  • nekaj strokov česna
  • 1 do 2 dl rdečega vina
  • 3 dl paradižnikove mezge
  • sol in poper

Priporočamo tudi