Krompirjeve vrtnice

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. Krompir olupimo in naribamo na zelo tanke kolobarje. Tako pripravljen krompir damo v posodo, ga prelijemo z maslom, dodamo zelišča, sol, poper in dobro premešamo.

3. Listnato testo narežemo na trakove, ki naj bodo dolgi toliko kot je dolg zavojček listnatega testa, široki pa približno 2 centimetra.

4. Krompir zložimo po trakovih listnatega testa, tako da se kolobarji med seboj prekrivajo do polovice.

5. Tako obložene trakove trdno zvijemo v tulce, te pa postavimo v namaščen pekač za mini mafine.

6. Pečemo slabe pol ure.



< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 3 do 4 krompirji
  • listnato testo
  • 2 žlici raztopljenega masla
  • zelišča po okusu (sveža ali suha)
  • sol in poper
  • Priporočamo tudi