Avokadovi čolnički

Priprava

1. Avokado prerežemo na pol in ga izdolbemo ter zmečkamo z vilicami ali s pomočjo sekljalnika.

2. Piščančje prsi popečemo na malce oljčnega olja, prav tako kozice.

3. V manjši posodici pripravimo polivko: zmešamo arašidovo maslo, sok limet, česen, poper, sol, nasekljano baziliko in peteršilj ter koromač.

4. Pripravimo dva krožnika: na enem zmešamo piščanca s polovico preostalih sestavin in ga prelijemo s polovico polivke. Na drugem krožniku pa zmešamo rakce in ostale sestavine.

5. Oba nadeva razporedimo v izdolbene avokadove lupine.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 2 avokada
  • 1/2 piščančjih prsi, narezanih na kocke
  • 150 g očiščenih kozic
  • 2 limeti
  • 2 stroka česna, drobno nasekljan
  • 2–3 žlice arašidovega masla
  • košček nasekljanega koromača
  • šopek peteršilja in bazilike
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • Priporočamo tudi