Bučna zloženka

Priprava

1. Buče narežemo na lepe rezine, jih postavimo na pekač, obložen s peki papirjem, pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, za slabih 15 minut.

2. Pripravimo zloženke v manjših ognjevarnih posodicah, tako da vanje najprej zložimo bučo, posolimo in popramo, posujemo z drobtinami ter parmezanom, dodamo mocarelo, prekrijemo s pršutom in ponovimo postopek. Zaključimo s parmezanom in mocarelo, na vrh pa lahko dodamo vejico rožmarina.

3. Postavimo v pečico, predhodno ogreto na 200 stopinj, in pečemo toliko časa, da se sir lepo raztopi.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 manjša buča
  • 2 krogli mocarele
  • 200 g parmezana
  • 15 dag pečenega pršuta
  • 4 žlice drobtin
  • sol in poper
  • Priporočamo tudi