Bučna zloženka

recept Bučna zloženka

Priprava

  1. Buče narežemo na lepe rezine, jih postavimo v pekač, obložen s papirjem za peko, pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za slabih 15 minut.
  2. Pripravimo zloženke v manjših ognjevarnih posodicah, tako da vanje najprej zložimo bučo, solimo in popramo, posujemo z drobtinami in parmezanom, dodamo mocarelo, prekrijemo s pršutom in ponovimo postopek. Zaključimo s parmezanom in mocarelo, na vrh pa lahko dodamo vejico rožmarina.
  3. Postavimo v pečico in pečemo toliko časa, da se sir lepo raztopi.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 manjša buča
  • 2 večji krogli mocarele
  • 200 g parmezana
  • 15 dag pečenega pršuta
  • 4 žlice drobtin
  • sol in poper

Priporočamo tudi