Sladka zmešnjava v kozarčkih

Priprava

1. Najprej pripravimo slaščičarsko kremo: mleku dodamo vaniljo in amaretto ter zavremo. Med tem stepamo jajca s sladkorjem tako dolgo, da pobledijo in dvojno
narastejo. Dodamo še moko in še enkrat zmešamo. Prilijemo nekaj žlic vročega mleka in dobro 
zmešamo, nato pa vse skupaj prelijemo v vroče mleko, ki je še v
loncu. Ogenj imamo na srednji temperaturi, kremo pa neprestano 
mešamo približno tri minute, da se zgosti. Nato jo predenemo v posodico, pokrijemo z mokro
živilsko folijo (ta se mora dotikati 
kreme, da se ne izsuši zgornja plast) in postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi.

2. Naredimo drobljenec: s prsti med seboj zgnetemo sestavine, da nastane tekstura, podobna pesku. Razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj od 15 do 20 minut. Ko je pečen, vse skupaj ohladimo, nato pa krhko testo, ki se med ohlajanjem lepo strdi, nadrobimo.

3. Stepemo smetano in jo previdno umešamo v slaščičarsko kremo.

4. Elemente sladice zlagamo v kozarčke po plasteh: najprej drobljenec, nato sadje in kremo. Ponovimo, da zapolnimo kozarce. 



< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

Krema:

  • 3 rumenjaki
  • 150 g sladkorja
  • 300 ml mleka
  • 1 strok vanilje
  • 3 žlice moke
  • 15 ml likerja amaretto
  • 250 ml smetane za stepanje

  • Drobljenec:

  • 100 g hladnega masla
  • 100 g moke
  • 100 g sladkorja
  • nasekljani mandlji
  • malce cimeta
  • sveže sadje (maline, borovnice, jagode)
  • Priporočamo tudi