Pustni obročki

Priprava

1. Pečico prižgite na 220 stopinj.

2. V prvi posodi zmešajte mokre sestavine: najprej razžvrkljajte jajca s pinjencem, primešajte razstopljeno maslo in vaniljo.

3. V drugi posodi, ki naj bo malce večja, saj boste pozneje vanjo prilili tudi mokre sestavine, pomešajte suhe sestavine: moko, sladkor, pecilni prašek in sol.

4. Mokre sestavine prilijte suhim in z metlico pomešajte v gladko zmes.

5. Maso razporedite v modelčke za ameriške krofe do dveh tretjin. Najlažje in najenakomerneje boste maso razporedil, če si boste pomagali z dresirno vrečko.

6. Obročke pecite od 8 do 10 minut na 220 stopinjah.


Kolački so najboljši še topli, če pa jih boste okrasili z raznimi prelivi in posipi, počakajte, da se ohladijo.

Krofe ali obročke lahko okrasite z raznimi glazurami, mrvicami in drugimi sladkimi dekorativnimi elementi. Odlični so premazani s kremnim sirčkom, ki se mu doda mleti sladkor in barvo. Zagotovo pa ne boste zgrešili s čokoladnim prelivom.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 8 g pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 200 ml pinjenca
  • 2 jajci
  • 40 g raztopljenega masla
  • žlica ruma
  • vanilja
  • Priporočamo tudi