Kajzerice presenečenja

Priprava

1. Kajzerice izdolbemo.

2. Pripravimo pesto: ohrovtove liste, parmezan, pinjole, limonov sok in strok česna zmiksamo s paličnim mešalnikom z rezilom S.

3. Izdolbene kajzarice namažemo z žlico pesta, obložimo s slanino, dodamo še nariban sir in naredimo manjšo vdolbinico. Vanjo previdno razbijemo jajce.

4. Tako pripravljene zalogaje damo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj za približno 10 do 15 minut, da se sir raztopi, jajca pa zakrknejo.

5. Kajzarice vzamemo iz pečice, jim dodamo preostanek pesta in narezane feferončke ali čili in postrežemo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 kajzerice
  • 4 listi ohrovta
  • 150 g parmezana
  • 150 g pinjol
  • sok pol limone
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • 200 g naribanega sira
  • 2 feferončka ali čilija (po želji)
  • 150 g slanine
  • 4 jajca

Priporočamo tudi