Puranja prepletenka

Priprava

Priprava

1. Pečico
prižgite na 220 stopinj.

2. Puranje
koščke prepražite.

3. Testo za
pizzo razvaljajte na debelino 5 milimetrov (če uporabljate kupljeno testo, je to
že razvaljano) in ob strani narežite na

centimeter široke trakce. 

4. Sredino
premažite s pestom, obložite z rezinami pršuta in koščki purana ter posujte s sirom.

5. Trake
testa prepletite čez nadev in premažite z jajcem.

6. Pecite v
pekaču na peki papirju na 220 stopinj približno 20 minut.

Testo se med
prepletanjem zelo raztegne, zato priporočam, da ga razdelite na polovico. Iz 400 g testa lahko pripravite
 2 večji

prepletenki
ali 4 manjše.


Za ogled video recepta
kliknite
PURANJA PREPLETENKA.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 zavitek testa za pizzo (400 g) ali 300 g domačega testa za pizzo
  • 200 g puranjih prsi, narezanih na koščke
  • 2 žlici pesta genovese
  • 150 g naribanega sira
  • nekaj rezin pršuta
  • razžvrkljano jajce za premaz

Priporočamo tudi