Puranja prepletenka

recept Puranja prepletenka

Priprava

1. Pečico prižgite na 220 °C.

2. Puranje oščke prepražite.

3. Testo za pico razvaljajte na debelino 5 milimetrov (če uporabljate kupljeno testo, je to že razvaljano) in ob strani narežite na centimeter široke trakce.

4. Sredino premažite s pestom, obložite z rezinami pršuta in koščki purana ter posujte s sirom.

5. Trake testa prepletite čez nadev in premažite z jajcem.

6. Pecite v pekaču na peki papirju na 220 °C približno 20 minut.

Testo se med prepletanjem zelo raztegne, zato priporočamo, da ga razdelite na polovico. Iz 400 g testa lahko pripravite 2 večji prepletenki ali 4 manjše.

Za ogled video recepta kliknite PURANJA PREPLETENKA | Kategorija: Mesne jedi

Puranja prepletenka - Enostavni recepti za okusne jedi

Puranja prepletenka na vaši mizi že v 30-ih minutah. Preverite Jamiii recept, potrebne sestavine in preberite enostavne napotke. 📺 Video recept

Type: Kosilo

Keywords: recepti za kosilo,recept za puranjo prepletenko

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT30M

Recipe Video Name: Puranja prepletenka - Enostavni recepti za okusne jedi

Recipe Video Description: Puranja prepletenka na vaši mizi že v 30-ih minutah. Preverite Jamiii recept, potrebne sestavine in preberite enostavne napotke. 📺 Video recept

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/zumX_19v5iM/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 1 zavitek testa za pizzo (400 g) ali 300 g domačega testa za pizzo
    • 200 g puranjih prsi, narezanih na koščke
    • 2 žlici pesta genovese
    • 150 g naribanega sira
    • nekaj rezin pršuta
    • razžvrkljano jajce za premaz

Editor's Rating:
4.15

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 zavitek testa za pizzo (400 g) ali 300 g domačega testa za pizzo
  • 200 g puranjih prsi, narezanih na koščke
  • 2 žlici pesta genovese
  • 150 g naribanega sira
  • nekaj rezin pršuta
  • razžvrkljano jajce za premaz

Priporočamo tudi