Skutni vaflji z jabolki

Priprava

Priprava

1. Jabolka narežemo na rezine in jih dušimo z malce vode, da se zmehčajo.
Primešamo med ali drugo sladilo.

2. Beljake stepemo v sneg.

3. V večjo posodo stresemo skuto, 3 rumenjake, prilijemo mleko, dodamo vaniljev
sladkor, tretjino dušenih jabolk in zmešamo

s paličnim mešalnikom. Dodamo še moko in ročno zmešamo
v homogeno zmes.

4. Dodamo še beljake, ki jih nežno umešamo v maso za vaflje.

5. Vaflje spečemo v pekaču za vaflje, čas peke pa prilagodimo navodilom
posamezne naprave.

6. Postrežemo s preostankom dušenih jabolk in stepeno sladko smetano. Za bolj
zdravo različico svetujemo, da uporabite grški

jogurt z medom.


Za ogled video recepta kliknite SKUTNI VAFLJI Z
JABOLKI
.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g skute
  • 80–100 ml mleka
  • 100 g moke
  • 7 g pecilnega praška
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 3 jajca
  • 3 jabolka
  • 2 žlici medu, sladkorja ali drugega sladila po želji cimet
  • Dodatki: stepena smetana, grški jogurt z medom

Priporočamo tudi