Prekajena svinjska rebra iz pečice

Priprava

Priprava:

1. Rebra najprej 30
minut kuhamo v vodi. 

2. Nato zmešamo med in paradižnikov koncentrat, s katerim bomo premazali
rebrca. 

3. V ognjevarno posodo narežemo čebulo, česen, paradižnik in rdečo papriko.

4. Skuhana rebra razrežemo
in premažemo z medom ter paradižnikovo mezgo in jih postavimo na zelenjavo.
Pečemo v okreti pečici

na 200 stopinj C od 20 do 30 minut, po potrebi
prekrijemo z alu folijo. 

5. Zelenjavo, ki se je pekla pod rebri, zmešano. Rebra postavimo na narezano zelje in
prelijemo z zmešamo zelenjavo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 1 kg prekajenih svinjskih reber
  • 1 dl vina
  • 2 paradižnika
  • 2 papriki
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • pol glave rdečega zelja
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • čili
  • mešanica suhih zelišč (timijan, bazilika, origano)

Priporočamo tudi