Omaka iz zapečenih češnjevcev

recept Omaka iz zapečenih češnjevcev

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. Paradižnike stresemo na pekač, jih prebodemo s konico noža, pokapljamo z oljčnim oljem, grobo soljo, sladkorjem in poprom. Dodamo še strte stroke česna in baziliko.

3. Postavimo v pečico za 20 minut, da se zmehčajo.

4. Med tem v ponvi prepražimo zelo na drobno nasekljano čebulo, zeleno in korenček.

5. Ko so paradižniki popečeni, jih dodamo prepraženi zelenjavi, dodamo še baziliko ali timijan, pomešamo, spasiramo s paličnim mešalnikom in še malce pokuhamo do želene gostote.

6. Napolnimo kozarčke in jih tesno zapremo.

Omaka iz zapečenih češnjevcev rececpt

Omaka iz zapečenih češnjevcev na vaši mizi že v 35-ih minutah. Preverite recept, potrebne sestavine in enostave napotke, kako pripraviti jed za 4 osebe.

Type: Omake

Keywords: recepti za omake

Recipe Yield: 4 osebe

Preparation Time: PT

Cooking Time: PT

Total Time: PT35M

Recipe Video Name: Omaka iz zapečenih češnjevcev rececpt

Recipe Video Description: Omaka iz zapečenih češnjevcev na vaši mizi že v 35-ih minutah. Preverite potrebne sestavine in enostave napotke, kako pripraviti jed za 4 osebe.

Recipe Video Thumbnail: https://img.youtube.com/vi/PCfqB2iLkb0/mqdefault.jpg

Recipe Ingredients:

    • 500 g češnjevih paradižnikov
    • 5 strokov česna
    • 1 manjša čebula
    • 1 steblo zelene
    • 1 korenček
    • oljčno olje
    • 1 žlica sladkorja
    • 1 žlička grobe morske soli
    • poper
    • pest sveže bazilike

Editor's Rating:
4.15

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g češnjevih paradižnikov
  • 5 strokov česna
  • 1 manjša čebula
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • oljčno olje
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička grobe morske soli
  • poper
  • pest sveže bazilike

Priporočamo tudi