Omaka iz zapečenih češnjevcev

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. Paradižnike stresemo na pekač, jih prebodemo s konico noža, pokapljamo z oljčnim oljem, grobo soljo, sladkorjem in poprom. Dodamo še strte stroke česna in baziliko.

3. Postavimo v pečico za 20 minut, da se zmehčajo.

4. Med tem v ponvi prepražimo zelo na drobno nasekljano čebulo, zeleno in korenček.

5. Ko so paradižniki popečeni, jih dodamo prepraženi zelenjavi, dodamo še baziliko ali timijan, pomešamo, spasiramo s paličnim mešalnikom in še malce pokuhamo do želene gostote.

6. Napolnimo kozarčke in jih tesno zapremo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g češnjevih paradižnikov
  • 5 strokov česna
  • 1 manjša čebula
  • 1 steblo zelene
  • 1 korenček
  • oljčno olje
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička grobe morske soli
  • poper
  • pest sveže bazilike
  • Priporočamo tudi