Poletni sendviči s piščancem

Priprava

1. Meso narežemo na 4 zrezke, jih posolimo in popopramo.

2. Pripravimo marinado: zmešamo limonin sok, med, sojino omako, česen in limoncello.

3. Marinado vtremo v meso, ga prekrijemo s folijo in počakamo pol ure.

4. Meso popečemo na žaru. Če so kosi debelejši, jih pečemo okrog 10 minut, tanjši pa bodo nared že v nekaj minutah.

5. Štručke ali žemlje prerežemo in nadevamo s piščancem. Po želji lahko dodamo zelenjavo, kalčke in majonezo.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 4 manjše štručke ali žemlje
  • 2 piščančje prsi
  • sok 2 limon
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 stroka česna, drobno nasekljana
  • 3 žlice likerja limoncello
  • sol in poper
  • Priporočamo tudi