Vroča čokolada

Priprava

1. Karamelo stopimo nad vodno paro.

2. Mešanico mleka in smetane pristavimo na ogenj, da zavre.

3. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in pomešamo. Dodamo čokolado in mešamo, da se stopi. Dodamo še žličko koruznega škroba in mešamo, dokler zmes ne postane gladka in gosta.

4. Zvišamo ogenj, da čokoladna mešanica še enkrat zavre. Tako bo postala zares svilnata.

5. V skodelice najprej serviramo po eno žlico karamele, prelijemo z vročo čokolado, okrasimo s penicami, te pa še karameliziramo z bunsenovim gorilnikom.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 4 osebe

  • 400 ml mleka
  • 100 ml smetane
  • 1 žlička koruznega škroba
  • 150 g nasekljane temne čokolade
  • ščepec soli
  • penice
  • karamelni bonboni
  • Priporočamo tudi